Perheentalo kotonasi

Aikuiset

Tervetuloa aikuisten Perheentalo kotonasi sivuille. Tänne sivustolle kokoamme materiaalia teille lapsiperheiden vanhemmille. Täältä löydät myös tietoa vanhemmuuteen liittyen ja mahdollisuuksia tuoda Perheentalo kotiisi.

Otamme mielellämme vastaan toiveita ja ideoita sivuihin liittyen, joten olethan yhteydessä. 

 

building

Ryhmätoiminta

 

Lisätietoja voit kysyä Annikalta p. 040 581 7117, annika.luokkanen@perheentalo.fi

 

building

Teemalliset verkkotuokiot

Tänne olemme koonneet lapsiperheiden vanhemmille suunnattuja verkkolähetyksiä ja linkkejä. Osa on Perheentalon omia ja osa muiden ammattilaisten tuottamia. 

Iisalmen neuvolapsykologi Elina kertoaa lapsen itsetunnon tukemisesta.

Lastenpsykiatri Janna Rantala vastaa lasten kysymyksiin koronatilanteesta. Janna puhuu videolla muun muassa pelon tunteista, joita tilanne voi herättää.

 

building

Ethän jää yksi ajatuksesi kanssa

Muistathan, että huolten, ahdistuksen ja turhautuminen kanssa ei pidä jäädä yksin. Avun ja tuen hakeminen ajoissa auttaa sekä itseä että koko perhettä jaksamaan paremmin.

Olemme koonneet erilaisia lapsiperheille ja nuorille suunnattuja yhteydenottokanavia arjen tueksi. Päivitämme listaa koko ajan.

Me Perheentalo -yhteistyön työntekijät olemme myös tavoitettavissa perheitä ja vapaaehtoisia varten:

Ohjaaja Annika p. 040 581 7117 annika.luokkanen@perheentalo.fi

Perheentalo -yhteistyön johtaja ja koordinaattori Sinikka Roth 
p. 040 743 1773, sinikka.roth@perheentalo.fi 

MLL Chat Chat päivystää ma, ti ja pe klo 10-13 ja to klo 17-20. Voit kuitenkin kirjoittaa kirjeen Vanhempainnetin nettikirjepalvelussa. Saat vastauksen kirjeeseesi noin viikon sisällä. Voit varata myös ajan chatiin. 

MLL Nuorisoneuvolan Chat Nuorisoneuvolan chatissa voit keskustella mistä tahansa 12-18 -vuotiaaseen nuoreesi liittyvästä asiasta nimettömästi itselle sopivana ajankohtana. Kanssasi keskustelee vaitiolovelvollinen MLL:n työntekijä. Sinulla on mahdollisuus tarvittaessa sopia useampi tapaaminen saman työntekijän kanssa. Myös tapaamiset yhdessä nuoren ja/tai toisen huoltajan kanssa ovat mahdollisia.

Ensi- ja turvakotien liitto Apua Verkossa  verkkopalvelu (chaChat -keskusteluissa saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Kaikki chatit auki klo 10-15.

Väestöliitto Hyvä kysymys Hyvä kysymys on uusi verkkopalvelu, joka tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin. Palvelu on tarkoitettu kaikille ja teemoja löytyy hyvin laajasti esim. vanhemmuus, parisuhde, kriisit. 

PuhEet Puhelin- ja verkkoauttajat Suomessa sivusto on koonnut laajasti erilaisia verkko- ja puhelinpalveluita.

 

https://www.mielenterveysseurat.fi

Valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee 24/7 numerossa 09 2525 0111. ma, ke klo 16.00-20.00 sekä ti, to, pe klo 9.00-13.00

Kriisipuhelimen arabiankielinen linja päivystää numerossa 09 2525 0113. ma, ti klo 11.00-15.00, ke klo 13.00-16.00 ja 17.00-21.00 sekä to 10.00-15.00.