Eroneuvo

Vanhempien on tärkeä käsitellä parisuhteen päättymiseen liittyvät tunteet pystyäkseen luomaan toimivan yhteistyön lapsen toiseen vanhempaan eron jälkeen. Eroneuvossa ei etsitä syyllisiä vaan nostetaan esille eron vaikutuksia niin aikuisen kuin lapsen näkökulmasta. Vanhempien keskinäinen sovinnollisuus edesauttaa lapsen sopeutumista muuttuneeseen perhetilanteeseen ja tukee lapsen hyvinvointia. Avun hakeminen erotilanteessa on vastuullista vanhemmuutta.

Eroneuvo-illat on tarkoitettu eronneille ja eroa harkitseville vanhemmille. Eroneuvo-illan tavoitteena on tukea erotilanteessa olevien aikuisten vanhemmuutta ja tuoda esiin lapsen asemaa erotilanteessa. Maksuttomiin iltoihin ei tarvitse ilmoittautua ja tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki yläsavolaiset vanhemmat, askarruttaapa erossa sitten iso tai pieni asia. Tervetulleita ovat myös eroperheen läheiset.

Tilaisuudessa keskustellaan eron vaikutuksista lapsen elämään ja miten vanhemmat parhaiten voivat tukea lasta. Paikalla on koulutetun Eroneuvo-vetäjän  lisäksi vertaistukijoita, joilla on omakohtaista kokemusta erokriisin läpikäymisestä ja vanhemmuudesta eron jälkeen.

Eroneuvo-illat järjestävät yhteistyössä Iisalmen seurakunta, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä ja Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry

Kysy lisää:

Erja Heiskanen
Avopalveluohjaaja
erja.heiskanen@ylasavonensijaturvakoti.fi
050 371 4208

Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry
Louhenkatu 17a B 19
74100 IISALMI

Kevät 2018 aikataulut päivittyvät piakkoin:

Eroneuvo-illat