Perhekeskus Onni ja Ilona ja vertaisryhmät

 

MLL:n Perhekeskus Onni ja Ilonaan voit tulla koska vain aukioloaikana leikkimään ja viettämään aikaa. Monet ovat löytäneet Onni ja Ilonan myös hyvänä "huoltopisteenä", vaipanvaihdossa ja lasten syöttämisessä. Onni ja Ilonan löydät Pohjolankatu 6 L6, Iisalmesta ns. Citykäytävän varrelta. 

Perhekeskus Onni ja Ilona on avoinna:

Ma - Pe 9.00 -14.00

Onni ja Ilonassa kokoontuu Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry:n vertaisryhmät, jotka ovat samassa elämäntilanteessa olevien henkilöiden ryhmiä, joissa vertaisuuden avulla tuetaan ja autetaan toinen toistaan vastavuoroisesti. Vertaisryhmiin ei tarvitse ilmottautua etukäteen ja mukaan voi tulla milloin vain. Vertaisryhmissä samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset kohtaavat, vaihtavat kokemuksiaan ja tukevat toisiaan.

Vertaisryhmissä on toistuva rakenne. Ryhmä alkaa fiiliskierroksella, jolloin jokaisella on mahdollisuus kertoa päällimmäiset tuntemuksensa viikon ajalta. Fiiliskierros toimii samalla myös esittelynä ja tässä yhteydessä vanhemmat kertovat oman etunimensä, lapsensa etunimen ja iän. Fiiliskierroksen jälkeen lorutellaan ja/tai lauletaan yhdessä. Lorujen ja leikkien tavoitteena on tukea vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta ja kannustaa vanhempia laulamaan ja loruttelemaan myös kotona lapsen kanssa. Leikkihetken jälkeen on ryhmän ohjelman mukaisen aiheen käsittely, mikä voi olla alustus vaikkapa vanhemmuuteen tai kasvatukseen liittyvistä asioista, asiantuntijan vierailu, toiminnallisempi ohjelma, esimerkiksi askartelu tai ohjattu tuokio kuten vauvahieronta. Kotiinlähtö on liukuva, joten vapaalle yhdessäololle on varattu runsaasti aikaa.

Perheentalo -yhteistyön työntekijän ohjaamien aamupäivän ryhmien lisäksi Onnissa ja Ilonassa kokoontuu vapaaehtoisvetoisesti toimivia iltaryhmä Iltapöllöt keskiviikkoisin klo 17.30-19.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Yhteystiedot:

Perhekeskus Onni ja Ilona
Pohjolankatu 6 L6
74100 Iisalmi
toiminnanohjaaja Mira Kärnä
mira.karna@perheentalo.fi/ 040 581 7117