Matkalla vapaaehtoiseksi – miten prosessi etenee?

Hienoa, että olet kiinnostunut Perheentalo -yhteistyön vapaaehtoisena toimimisesta. Haluat varmaan tietää, miten vapaaehtoiseksi pääsee?

 

  1. Kun kiinnostuksesi herää, käy täyttämässä yhteydenottopyyntöä varten lomake Perheentalo -yhteistyön sivuilla tai ota suoraan yhteyttä johtajaan.

 

  1. Haastattelemme sinut ja selvitämme mahdollisuuksiasi ja kiinnostustesi kohteita, jotta voimme yhdessä miettiä, mikä vapaaehtoistehtävä sopii juuri sinulle. Voi käydä myös niin, että meillä ei ole tarjota sinulle mielekästä tehtävää. Tällaisessa tilanteessa autamme sinua löytämään sopivamman tehtävän toisesta organisaatiosta.

 

  1. Haastattelun jälkeen kutsumme sinut uusille vapaaehtoisille järjestettävään perehdytysiltaan. Perehdytysiltoja järjestetään  4–6 kertaa vuodessa. Perehdytysillan aikana saat lisätietoa Perheentalo -yhteistyön toiminnan periaatteista ja toimintatavoista ja pääset tutustumaan toisiin vapaaehtoisiin. Perehdytysilta kestää n. 2,5 tuntia.  

 

  1. Perehdytysillan jälkeen pääset pohtimaan työntekijän kanssa, oletko edelleen kiinnostunut samasta tehtävästä kuin aiemmin tai löysitkö vielä kiinnostavamman ja paremmin elämätilanteeseesi sopivan tehtävän.

 

  1. Kun olet löytänyt oman tehtäväsi, saat siihen vielä erikseen perehdytyksen tai erikoistumiskoulutuksen. Eri toiminnoissa perehdyttäjinä toimivat taustayhdistyksen työntekijät tai sitä varten järjestettävä tehtäväperehdytys.

 

  1. Perehdytyksen jälkeen pääset toimimaan tehtävässä.

 

  1. Järjestämme vuosittain vapaaehtoisille täydennyskoulutusta ja virkistysiltoja. Kutsut lähetetään suoraan vapaaehtoisten rekisterissä oleville vapaaehtoisille ja julkaistaan Perheentalo -yhteistyön sivuilla.

 

Kyllä! Haluan vapaaehtoiseksi -ottakaa minuun yhteyttä! Pääset täyttämään yhteydenottopyynnön tästä linkistä.

 

Jäikö jokin mietityttämään? Saat lisätietoja johtajalta 040 743 1773 tai sinikka.roth@perheentalo.fi.