Lapsiperhearki on nopeatempoista ja suunnitelmallisuudesta on paljon apua. Tänä syksynä järjestämme vapaaehtoisvoimin aikuisille askarteluillan kerran kuukaudessa, tiistaisin klo 17-19 Onni ja Ilonassa (Pohjolankatu 6 L 6). Askarteluilloissa voi askarrella toisten aikuisten seurassa illan teeman mukaisen askartelun tai hyödyntää omia mukana tuotuja materiaaleja. Perheentalo -yhteistyö tarjoaa askartelijoille kahvit ja valoisan rauhallisen tilan toimintaan.

Syksyllä 2021 iltoja on teemoitettu valmiiksi, mutta se ei estä osallistujia toteuttamasta myös omia ideoitaan illan aikana omista tai tarjolla olevista materiaaleista. Iltoihin otetaan rajallinen määrä osallistujia kerralla (30 hlöä).

Tiistaina 31.8. suunnitellaan ja toteutetaan ruokalistoja useammille viikoille. Suunnittelun apuna hyödynnetään satokausi-ajattelua (Katso lisää tästä linkistä) ja poimitaan itselle sopivia ruoka-aineita suunnittelun pohjaksi. 

Tiistaina 28.9. rakennetaan kotiin viikkokalenteri auttamaan lasta hahmottamaan viikon aikana tapahtuvia asioita. Arki sujuu helpommin kun lapsi pystyy kuvien avulla ennakoimaan mitä päivien aikana tapahtuu. Vikkokalenterista voit lukea lisää Sanamaailma-blogista, pääset lukemaan blogitekstin tästä linkistä. Hyödynnämme Papunet-palvelun kuvituksia kalenterin rakentamisessa. 

Tiistaina 19.10. tehdään koristekranssi oveen tai ikkunaan. Jokaista osallistujaa kohti hankitaan materiaaleja yhteen suodatinpusseilla koristeltuun kranssiin. Jokainen saa tehdä oman näköisensä, esimerkin löydät mm. tästä linkistä

Tiistaina 16.11. valmistaudutaan jouluun askartelemalla joulukortteja tai lapsille aineeton joulukalenteri. Joulukalenterista voit lukea lisää esimerkiksi Coffee table diary -blogista. Pääset lukemaan blogitekstin tästä linkistä.

Tiistaina 14.12. saa tehdä mitä mieleen juolahtaa! Tarjolla on perusaskartelutarvikkeita, kuten kartonkia, liimaa, tusseja, tarroja, skräppipaperia jne. Voit tuoda mukanasi myös omat materiaalit ja työstää niistä haluamasi askartelun. Yksi idea voi olla syntymäpäiväkorttien tai lorukorttien askartelu. 

Tervetuloa mukaan!