Perheraadin kautta voit vaikuttaa Perheentalon toimintaan

Yksi Perheentalo -yhteistyön periaatteista on ottaa lapsiperheet mukaan suunnittelemaan, arvioimaan ja halutessaan toteuttamaan toimintaa.

Perheraadissa kerätään palautetta ja kehittämisideoita pääasiassa toiminnallisin menetelmin. Toimintapisteissä on huomioitu erityisesti lasten osallisuus sekä maahanmuuttajien ja erityisryhmien mahdollisuus osallistumiseen. Perheraadin avulla myös arvioidaan toteutettua toimintaa.

Raati järjestetään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Perheet voivat halutessaan osallistua raatiin useampia kertoja vuoden aikana. On tärkeää että raatiin osallistuu erilaisia perheitä, jotta saamme mahdollisimman laajasti palautetta ja tietoa toiveista.

Tilaisuudet järjestetään Perhekeskus Onni ja Ilonassa ja raatiin ovat tervetulleita kaikki perheet.

 

Perheraati keväällä 2021

Perheraati järjestettiin keväällä osana Onni ja Ilona perhekeskuksen avointa toimintaa sekä iltakahvila Iltapöllöissä. Tuolloin teemana oli "unelmien retkipäivä".

Lapset ja vanhemmat pääsivät vaikuttamaan kesän retkipäivien kohteeseen, sisältöön ja tarjoiluun. Suosituimmiksi retkikohteiksi nousivat uimaranta, maatila sekä metsä. Retket toivottiin toteutettavaksi aamupäivällä ja kestävän 1-2 tuntia. Tekemisiksi toivottiin eniten eläintenhoitoa ja uimista. Retkieväiksi osallistujat toivoivat hedelmiä, nakkeja, jäätelöä ja voileipiä ja juomisiksi mehua, limpparia, kahvia ja teetä.

Näiden toiveiden perusteella kesän aikana toteutettiin retki uimarannalle, onkiretki Iisalmen venesatamaan sekä kaksi kertaa retki kotieläinpihaan.